Praktijkles

Wij bieden autorijlessen aan volgens de modernste methoden. Je vorderingen worden elke les besproken, maar ook bijgehouden op een persoonlijke leskaart, zodat altijd duidelijk is wat de status is van je rijopleiding.


Eén rijles duurt tenminste 1 uur, maar langer is ook mogelijk, bijvoorbeeld 1,5 of 2 uur. Wil je heel erg snel je rijbewijs halen, dan is een spoedopleiding mogelijk. Hierbij les je veelvuldig gedurende een korte periode. Bij alle vormen hangt de exacte planning af van je persoonlijke wensen. Dit wordt in onderling overleg afgestemd.

Je kunt zelf aangeven waar je je rijles wilt starten en eindigen. Thuis, op school, op het NS-station, op je werk, jij mag het zeggen. Zolang het maar binnen redelijke afstand van Venlo is. Ook dit stemmen we samen af.

Aan de hand van enkele rijlessen wordt een inschatting gemaakt van het aantal uren les dat je waarschijnlijk nodig zult hebben om de rij-vaardigheden onder de knie te krijgen, zodat je het rij-examen af kunt leggen. Dit is uiteraard een richtlijn die gedurende de opleiding bijgesteld kan worden.

Op ongeveer 3/4 van je rij-opleiding kun je een TussenTijdseToets (TTT) doen. Dit is een proefexamen waarbij alles precies hetzelfde gaat als bij een echt examen. Samen met de examinator wordt bekeken aan welke punten je nog moet werken. Bovendien kun je een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen verdienen, zodat je die op je eerste examen niet meer hoeft te doen.

Uiteraard sluit je je rij-opleiding af met het rij-examen bij het CBR in Venlo-Blerick.